Sivun näyttöjä yhteensä

28. elokuuta 2011

Rakennusviikko 6. pystytys jatkuu...

Viime viikolla talon pystytys jatkui takellellen. Onneksi autotallirakennuksen osalta työt etenivät reipasta tahtia, mikä valoi uskoa homman etenemiseen.

Edellisellä viikolla pystytysurakoitsija sai pystytettyä alakerran elementit. Hän oli jättänyt kaiken melkolailla viimetippaan ja hankki työmiehet pystytykseen vasta edellisenä iltana. No, meidän onneksemme tekijöinä olivat kokeneet kaverit, jotka tekivät tarkkaa ja huolellista työtä. Työn piti jatkua perjantaina, mutta urakka jäi seisomaan viikonlopuksi. Maanantaina piti jatkua, mutta homma ei jatkunutkaan, vaan sen jatkuminen siirtyi keskiviikolle. Tuossa vaiheessa alkoi oma kärsivällisyys näyttää ensimmäisiä loppumisen merkkejä. Keskiviikkoaamuna urakoitsija oli tullut tontille hyvissä ajoin ja avannut pressut ja levitellyt kattokehiä. Menimme itse paikalle ja odotimme työn käynnistyvän. - No suunnitelmiin olikin tullut muutos, kun tilattu nosturi ei ollutkaan riittävän suuri ja urakoitsija ilmoitti yrittävänsä saada nosturia perjantaille.

Tuossa vaiheessa työn teettäjällä tuli viha ja suuttumus. Miksi ihmeessä urakoitsija ei ole hoitanut asioita ajoissa? Pystytyksestä on sovittu jo viime talvena ja talopaketin tarkka toimitus on sovitettu Kannustalon kanssa urakoitsijan esittämän ajankohdan mukaan. Luottamus pystyttäjään rapisee päivä päivältä. Toivottavasti urakoitsija vastaa viivästyksiin ja pettymyksiin työn laadulla ja hoitaa homman tarkasti ja huolella.
 Viikon ajan talomme näytti tältä.
Talo, jossa on vain taivas kattona. 

Pystytysurakoitsijaa odotellessamme valmistelimme yläkerran elementtejä lopulliseen asuunsa. Molemmat päädyt maalattiin ja ikkunoihin asennettiin smyygi- sekä vuorilaudat. Peltiseppä kävi asentamassa ikkunoihin vesipellit. Myös päätyjen yläosiksi tulevat päätykolmiot paneloitiin ja maalattiin valmiiksi maassa. Nyt päädyt olivat täysin valmiita nostettavaksi ylös eikä niihin tarvitsisi enää palata telineiden kanssa.

Perjantaina pystytysurakoitsija ja nosturi tulivat tontille sovitulla tavalla. Ilon ja riemun määrä oli rajaton. Vihdoinkin työ edistyy ja talon saaminen säältä suojan katon alle on lähempänä kuin koskaan ennen. Sinänsä emme halua hoputtaa pystyttäjiä, päin vastoin toivomme heidän tekevän rauhassa huolellista työtä. Se, mikä pelottaa on tavaroiden säilyminen kuivina ja hyväkuntoisina. Syksy lähestyy eivätkä sateet ole mitenkään poikkeuksellisia tähän aikaan vuodesta. Suuri toiveemme on saada taloon katto mahdollisimman nopeasti päälle.

 Talon länsipääty maalattuna ja ikkunat viimeisteltyinä.
 Talon itäpääty maalattuna.
 Päätykolmiot valmiina nostettaviksi päätyelementtien päälle. Näihin kolmioihin tehtiin valmiiksi myös yläpohjan tuuletusventtiilit ritilöineen.
 Länsipäädyn yläkolmiota asennetaan paikalleen.
 Talon länsipääty on valmis.
 Itäpäätyä valmistellaan nostettavaksi.
 Pystyttäjät kiinittivät myös valmiiksi maalatut päätyräystäselementit päätyihin ennen ylös nostamista.
 Itäpääty nousee alakerran elementin päälle.
 Talon itäpääty on katosta ja alakerran seinän maalaamista vaille liki valmis.
 Takaseinän kattolyhdyn etuseinä nousee paikallensa.

 Talo perjantai päivän iltana.
Autotallirakennus on edennyt hyvin. Osa tiilistä on kannettu katolle ja asennettu paikoillensa. Kirvesmiehemme teki tiilikaton päädyt valmiiksi, katto odottaa enää loppujen tiilien nostamista ylös ja niiden asentamista paikoilensa. 
Suurin ja hitain vaihe oli talon- ja naapurinpuoleisiin seiniin tehtävissä palokatkoissa. Naapurin suunnalla olevaan seinään tulee tupla kipsilevy + 150 mm villa. Naapurinpuoleiseen räystääseen tulee samoin tuplakipsilevyt. Rakenne on jokseenkin monimutkainen, mutta sellaisen viranomaiset vaativat 
Muutoin tallli alkaa näyttää jo rakennukselta. Työn jälki on erittäin siistiä ja edelleen vaiheet on tehty millitarkasti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti