Sivun näyttöjä yhteensä

14. elokuuta 2011

Rakennusviikko 4.

Tällä viikolla tuli aikaan paljon valmista ja näyttävää.Viikon pääteemana oli sokkelin sisä- ja ulkopuoliset täytöt, routasuojausten teko sekä autotallirakennuksen runko. Kaivinkone työskenteli kolme päivää ja tontille ajettiin melkoinen määrä eristehiekkaa ja sepeliä. 

Hommat tehtiin edelleenkin viimeisen päälle. Sadevesijärjestelmän rännikaivojen nousuputket tuettiin juuri oikeisiin kohtiin ja patolevyjen kanssa oltiin erityisen varovaisia täyttöjen yhteydessä.

Styroxia kului suunnitellusti ja vielä hieman enemmänkin. Laitoimme styroxit (70 mm) kaikille kävely/ autoilualueille. Se maksoi nyt hieman ja lisäsi työtä, mutta mahdollistaa jatkossa alueiden laadukkaan pihakiveyksen tai asfaltoinnin. Jokatapauksessa styroxien laitto oli nyt helpompaa ja halvempaa kuin muutaman vuoden päästä jälkikäteen.

 
Näkymiä rakennuksella maanantaiaamuna
 
Routaeristeet sokkelin ulkopuolelle, kaksi kerrosta 50 mm styroxia

Routaeristeet terassin alle 

 Routasuojastyroxien peittelyä


Sokkelin sisälle ensin kerros eristehiekkaa ja sitten sepeliä päälle

Talon viemäröinti tehtiin eristehiekkakerrokseen

 Betonista valettiin etuterassin pohja ja uunin pohja

Uunin pohja kuivumassaEtuterassin ja uunin pohjan laudoitukset ovat nyt purettu. Perustukset ovat valmiit ja odottavat talopaketin saapumista. 

 
Pihan viimeistelyyn olemme erittäin tyytyväisiä. Tähän on hyvä kärrätä ruokamulta ja perustaa nurmikot.
 
Kaivinkoneurakoitsija Mika Parkkinen näytti jälleen taitonsa huolellisessa ja tarkassa työssä. Hänellä on osaamista eri työvaiheiden suunnitteluun ja tekemiseen. Työn jälki on erittäin hyvää ja työ etenee sujuvasti. Voimme suositella Parkkista erittäin lämpimästi kaivinkonetöihin!


Autotallirakennuksen runko saatiin tehtyä suunniteltuun vaiheeseen siten, että seuraavan viikon työt alkavat kattotuolien asennuksella.

Kattokehät saapuivat etukäteen. Ne odottavat seuraavaa rakennusviikkoa ja loppua osaa talopaketista. Talopakettin tulee torstaina 18.8. Paketin tuloa varten kaikki on valmista. Seuraavan viikon aikana on tarkoitus saada autotallirakennusta aika pitkälle ja talopaketti pystyyn.

Luottamus tekijöihin on edelleen kova. Sekä kirvesmies että kaivinkoneurakoitsija ovat tehneet todella hyvää jälkeä suunnitelmien mukaisesti ja ripeässä aikataulussa. Ammattitaito ja osaaminen tulevat kokemuksen kautta. Talopaketin pystytys ja vesikaton asennus jännitävät hiukan, kun siihen vaiheeseen tulevat uudet tekijät. Toivottavasti samanlainen luotettava ja viimeisen päälle tehty linja jatkuu myös heidän työskentelyssään. Seuraava teksti kertonee, miten Etelä-Savon talonrakennus oy homman hoitaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti