Sivun näyttöjä yhteensä

1. huhtikuuta 2012

Koti on valmis

Pari kuukautta on mennyt levätessä ja nukkuessa uudessa kodissa rakennusurakan jälkeen. Kaikki valmistui aikataulussa ja muutimme uuteen kotiin 12.2., kuten olimme suunnitelleetkin.

Tässä muutamia kuvia siitä, mitä saimme aikaiseksi.

 Ulkovalaistus ja sininen hetki.

 

 

  


Keittiö on omasta mielestämme onnistuneempi, mitä osasimme odottaa. Kalusteet tulivat ajallaan ja ne oli helppo asentaa paikalleen. Ovet, laatikot ja mekanismit ovat toimineet moitteettomasti. Keittiön koko yllätti myönteisesti. Halusimme nimenomaan keittiön, johon mahtuu ruokapöytä ja tilan olevan erillään olohuoneesta. Jossakin vaiheessa keittiö näytti melko pieneltä, mutta valmistuttua se tuntuu täydelliseltä. 
Mikron sijoitimme melko alhalle, koska sen pääasialliset käyttäjät tulevaisuudessa ovat melko pieniä. Kun mikro on vielä pöytätasoa alempana, on ekaluokkalaisenkin turvallista lämmittää välipalaa ja nostaa kuuma muki ensin mikron eteen tasolle ja vasta siitä sitten pöytään. 

 
Vanha hankintamme kynttilälamppu pääsi odotetulle paikallensa ison ruokapöydän päälle. Samalla lamppu sähköistettiin, joten se toimii himmeänä tunnelmavalona pöydän päällä. 

 Astiakaappi on ruokapöydän lisäksi ainoa uusi hankinta alakerran sisustuksessa. Pohdimme pitkään astioiden säilytystä ja mietimmepä keittiösuunnitelmassakin mahdollisuutta senkkityyppiseen ratkaisuun keittiön ja olohuoneen oviaukkoon. Tuo jugend-kaappi löytyi saatumalta antiikkiliikkeestä ja totesimmen sen heti omaksemme. 

Tässä on kohta, josta olemme ylpeitä. Vihdoin ryijymme pääsi näkyville ja se valaistiin katosta kohdennettavilla ledeillä. Ryijy ja takka olivat hyvin keskeisessä roolissa alakerran sisustusta suunnitellessamme. Nyt siinä on rinnakkain perinteistä ja modernia suomalaista käsityötä. 

 
 Opiskelija-asuntoomme yli kymmenen vuotta sitten ostetut huonekalut pääsivät myös uuteen kotiin. Kierrejalkainen pieni kirjoituspöytä löytyi joensuulaisesta antiikkiliikkeestä vuonna 1999. Se oli huonekalu, joka ihastutti ensinäkemältä. Patsasvalaisin on löytö huutokaupasta samalta syksyltä.

Olohuoneen suuntaan näyttää avaralta.  

Halusimme luoda kodistamme kokonaisuuden, jossa vanhat tavarat saavat arvoisensa paikan. Lapsiperheessä käytännöllisyys ratkaisi monta valintaa. Seinät maalattiin puolihimmeällä Remontti-Ässällä. Näin ne ovat kestävät ja pestävät. Lattia on valko-mattalakattua tammiparkettia, joka sekin kestää kulutusta. 
Sohvat ja nojatuolit ovat käyttöä ja yhdessäoloa varten. Sohvan hankimme ensimmäiseen yhteiseen kotiimme vuonna 1998. Opiskelijan budjettiin se oli tuolloin kallis, mutta on ollut hintansa väärti. Tekstiilipesu kankaille ja sohva on käytössä paraatipaikalla.  

Työhuone toimii myös vierashuoneena. Työhuoneen takaseinässä toistuu sama tapetti kuin olohuoneen päätyseinässä. Työhuone on sävyltään vaaleanvihreä.

Olemme tehneet kaikki verhot itse. Pääosa pitkistä valkoisista verhoista on pellavaa.

Kirjahylly on kasvanut ajan kuluessa. Ensimmäiset osat hankimme valmistumisen jälkeen saadusta ensimmäisestä kuukausipalkasta. Tuolloin uskoimme sijoituksen arvoon, laatuun ja kestävyyteen. Ei ole tarvinnut Boknäsin laatuun pettyä, päin vastoin.

Alakerran WC on melko iso, mutta vaaditun inva-ympyrän vuoksi sitä ei voinut pienentää. Seinät on tapetoitu ja niiden alaosassa on puolipaneli.  

 
Kodinhoito-/ pukuhuone on yksinkertainen. Harmaa lattialaatta jatkuu kaikissa kosteissa tiloissa. Tilaan on suunniteltu mahdollisimman tehkokkaat säilytysjärjestelmät. Laatikoiden ja kaappien yhdistelmällä erilaiset tavarat pysyvät järjestyksessä.
Jätimme rakentamatta kodinhoitohuoneen ja teknisen tilan välisen väliseinän. Nyt kodinhoitohuoneesta pääsee suoraan ulos. Kirvesmiehemme rakensi paikanpäällä kaukolämpölaitteen, lattialämmityksen jakotukkien ja ilmastointikoneen ympärille kaapin. Kaappiin tilattiin ovet Iskulta. Nyt kaikki tekniset laitteet ovat yhden kaapin sisällä piilossa katseilta ja helposti huollettavissa.

Pesuhuoneessa jatkuu yksinkertainen tyyli. Peräseinän tiililadottu laatoitus on huoneen juttu. Lattialaattoihin olemme erityisen tyytyväisiä. Ne olivat edulliset, mutta laatu on kohdallaan. Niitä oli helppo leikata eivätkä ne ole märkänä liukkaita.

Saunan teki kokonaan kirvesmiehemme. Seinät ovat tervaleppää ja lauteet lämpökäsiteltyä mäntyä.

 Portaikko yläkerrasta päin katsottuna. Alakerran eteisen vaaleanharmaa sävy jatkuu yläkerran aulaan. Yläkerta on tyyliltään alakertaa modernimpi. Halusimme tiettyjen asioiden toistuvan läpi koko kotimme. Parkettilattia ja Aurora-paneli katto ovat samanalaiset molemmissa kerroksissa. Yhtenäisyyttä tuovat myös Auora-listat jalkalistoina, ikkunoiden ympärillä ja kattolistoina.


Aulasta on tullut perheemme suosikkipaikka. Kulmasohva on harvoja uusia huonekaluja. 

 Pojan huone ja Ferrarinpunainen seinä.
 
 Toisen pojan huone ja pilvitapettiseinä.

Isossa makuuhuoneessa juttu on Eijffingerin lintutapetti. Sisustuksessa yhdistimme ennakkoluulottomasti vanhan sängyn yöpöytineen moderneihin Block-lamppuihin. Pehmeä valo näyttää kauniilta vaaleiden pintojen ja massiivisten huonekalujen kanssa. 

 Yläkerran WC:ssä suunnittelun lähtökohtana oli saada sinne mahdollisimman paljon säilytystilaa. Alakaapista menee pyykkikuilu kodinhoitohuoneen pyykkikaappiin. Tuo on osoittautunut käteväksi tavaksi tiputtaa päivän likavaatteet suoraan pesuun. Näin riittää, että puhtaat pyykit kannetaan ylös kaappeihin.

Nyt ollaan ja elellään. Lunta on vielä maassa reilusti, mutta pihatyöt alkavat pyöriä mielessä. Blogi jatkuu pihatöiden merkeissä.
1 kommentti:

  1. Löysinpä tieni tännekin. Käytiin talvella teidän taloa Kannustalon suuresittelyssä katsomassa, ja jäi hyvin mieleen tuosta vihreästä takasta - persoonallinen ja rohkea valinta!

    Meille on tulossa Kannustalon muuttovalmis Rauhala elokuun lopulla, joten oli mielenkiintoista lukea teidän projektistanne. Pihasuunnitelmia ja -kuvia jään odottamaan, ne ovat meillä ajankohtaisia vasta kesällä 2013, samoin kuin autotalli..

    VastaaPoista