Sivun näyttöjä yhteensä

24. heinäkuuta 2011

RAKENNUSVIIKKO 1.

Ensimmäinen rakennusviikko on takana. Olo on hyvä ja kaikki on sujunut odotettuakin paremmin. Kaikki toimitukset ovat tulleet ajallaa, jotkin jopa etuajassa.

Maanantaina tehtiin maansiirtotöitä ja asennettiin vesi- ja viemäriliitännät. Tiistaina tuli työmaasähköliittymä ja rakennusten pohjaan ajettiin mursketta. Keskiviikko ja torstai menivät salaojien teossa, pohjan tiivistyksessä, linjojen + korkojen tarkastuksessa sekä anturoiden valmistelussa.

                               Vesi- ja viemäriputkien asennusta

Teimme anturat Lammi-tassuilla. Anturoiden teko oli helppoa ja nopeaa.

  Talon anturoiden muotteina valmiiksi raudoitetut tassut


     Autotallin anturamuotit odottavat valua

Perjantaina oli heti aamusta raudoituskatselmointi ja lounaan jälkeen valettiin anturat. Betonit työmaallemme toimittaa paikallinen yhtiö Suutarinen Oy.  Betonin pumppaus kesti noin tunnin. Auringonpaiste ja kuuma lämpötila kuivatti betonia, joten tasaamisen kanssa täytyi olla nopea.

     Betoni kuivuu, mutta ei halkea, kun sitä kastelee riittävästi

Viikonloppuna olemme toivoneet sadetta, jotta betoni ei kuivuisi liian nopeasti. Anturoiden kasteleminen on ollut sopivan rentoa työtä launtaille ja suunnuntaille. 

Huomenna maanantaina työt jatkuvat harkkokuorman vastaanotolla ja sokkelin muurauksella.


Mitä opimme? Kun kaikki on suunniteltu hyvin ja aikataulut on sovittu eri tahojen kanssa tarkasti, homma toimii. Tarkka suunnittelu säästää aikaa, rahaa ja hermoja. Kaikki kallis ei välttämättä ole kallista, jos hinnasta sovitaan ja kustannukset lasketaan kokonaistaloudellisuuden näkökulmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti