Sivun näyttöjä yhteensä

6. huhtikuuta 2011

Keittiö ja muut kiintokalusteet on valittu

Pitkän, hartaan ja perusteellisen vertailun ja tinkaamisen jälkeen kisan voitti ISKU-keittiö. Itsellämme ei ole aiempaa kokemusta ISKU:n keittiöistä. Kokonaisuudessa hinta, laatu ja palvelu ratkaisivat.

Pyysimme tarjoukset Mikkelin Puustellista, NIXI-keittiöstä, Parma-keittiöltä, JSP-keittiöltä, Petra-keittiöltä sekä Iskulta.

Suunnittelu ja omien toiveiden määritteleminen olivat prosessin helpoimpia vaiheita. Keittiösuunnittelijoiden kanssa käydyt keskustelut olivat mielenkiintoisia. Joidenkin kanssa yhteinen näkemys tuntui löytyvän hyvinkin nopeasti - kuitenkin ensimmäiset luonnokset eivät välttämättä vastanneet ollenkaan omaa visiotamme. Monen kanssa lähdimme suunnittelemaan kokonaisuutta oman IKEA-plannerilla tekemämme suunnitelman pohjalta. Loppujen lopuksi keittiömme tulee olemaan hyvin lähellä alkuperäistä suunnitelmaamme. Jopa asiantuntijoiden mielestä suunnitelma vaikutta fiksulta ja toimivalta.

PALVELU

Luulo siitä, että 15 000 - 20 000 €:n kauppa kiinnostaa myyjiä kovasti osoittautui vääräksi. Kaikki mikkeliläiset keittiökaupat eivät ole vieläkään vastanneet helmikuussa jättämiimme yhteydenottopyyntöihin. Hyvää palvelua suunnittelussa ja tarjouksessa saimme Iskulta, Nixiltä, Puustellilta ja Parmalta. - Näitä paikkoja voimme suositella muillekin.

Pohjanoteeraus oli Mikkelin Petra-keittiö. Kävimme läpi perusteet ja suunnitelman laadintaan oli myyjällä aikaa pari viikkoa. Edellisenä iltana ennen palaveria hän soitti ja sanoi, että ei ollut edes aloittanut suunnitelman tekoa. Esitti palaveria seuraavalle viikolle ja päätyi lopulta parin päivän päähän sovitusta ajankohdasta. No, perui senkin palaverin, joten Petra jäi sillä perusteella ulos kilpailusta.


HINTA

Puustelli jäi pois makuuhuoneiden ja kodinhoitohuoneen kalusteiden hinnan vuoksi. Keittiö oli hinnaltaan ok, mutta muut huoneet kilpailijoita kallimmat ja ratkaisuiltaan heikommat. Loppusuoralle päässeistä tarjouksista kalleimmat olivat NIXI ja ISKU, edullisin puolestaan Parma.

LAATU

Vertailun ja perinpohjaisten kyselykierrosten jälkeen kalusteiden laadussa löytyi paljon pieniä eroja ja yksityiskohtia. Rungot ovat varmasti hvyin lähellä toisiaan, mutta saranoissa, laatikoissa, ovissa ja lisävarusteissa erot ovat merkittäviä. Edulliset tarjoukset eivät yllättäen sisältäneetkään kaikissa ovissa vaimentimia jne... Mielikuvana ISKU:n ja NIXI:n laatua pidimme samalla tasolla, Parmaa ehkä asteen verran heikompana.

SUUNNITELMA

Parma tippui kilpailusta kulmakaapin puuttumisen vuoksi - sellaista ei ole heidän mallistossaan. Muutoin suunnitelmat olivat hyvin lähellä toisiaan ja suunnitelmista saatuja ideoita hyödynnettiin muiden suunnitelmien hienosäädössä. Suunnitelmien vertailua helpotti kaikilta kauppiailta kotiin saadut 3D-kuvat ja luonnokset. Keskustelujen yksityiskohdat tuppasivat unohtua jo kotimatkalla, mutta kuvia oli helppo vertailla toisiinsa. Vinkkinä keittiön hankkijoille - kannattaa vaatia kuvat kotiin, vaikka myyjä ei niitä mielellään antaisikaan.

FINAALI

NIXI vai ISKU. Tiukka kilpailu huipentui valintaan kahden vaihtoehdon välillä. Unelmoimme NIXI:n Huvila-keittiöstä. Se olisi ollut niin hieno ja aivan kuin tehty meidän makuumme. ISKU:lla haimme suunnitelmassa samaa tyyliä. Keittiöiden hinnat olivat lähellä toisiaan, mutta suuri ero tuli muiden huoneiden kalusteista. NIXI:n khh ja mh:t olivat yli 40 % kalliimmat. Laatu ja toimitussisältö kutakuinkin sama.

Päädyimme siis ISKU:n kalusteisiin ja heidän kautta tilattaviin TANK-liukuovikaapistoihin.

Keittiön seinälle tulee huutokauppalöytö, jota piti etsiä pitkään. Nyt tämä on kunnostettu ja odottaa pääsyä Auroran seinälle.

(Kuva myyjän ottama)


PS: Pieni, mutta tyrmistyttävä yksityiskohta NIXI:n palvelusta. Kun puhelimessa kerroimme, että olemme valinneet ISKU:n kalusteiden toimittajaksi hinnan perusteella, alkoi puhelimesta kuulua TUUT TUUT TUUT TUUT...

3 kommenttia:

 1. MoikkaMoi :)
  On ihan mielettömän hienoa, että olette alkaneet blogittamaan teidän rakennusprojektia. Teiltä saa hyviä vinkkejä, meillä on koko projekti vielä talokilpailutuskierroksella. Ja voin myös todeta, että muutaman talofirman edustajan käytös on ollut ala-arvoista ja täten ovat pelanneet itsensä ulos meidän suosikkilistalta.
  Toivon oikein kuivaa ja aurinkoista kevättä sinne Mikkeliin ja raksailuintoa :)

  VastaaPoista
 2. PS: Löytyikö Iskulta vastaavaa kaapistorunkoa kuin Nixin Huvila-mallistossa (ovet rungon sisässä)?
  Olemme katselleet mm. Kvänumin sivuilta malleja keittiöön, haussa on uusivanha-look ja sieltä löytyi samantyylisiä kuin Nixiltä. Jos siellä Nixillä asiakaspalvelu on noin juhlavaa, niin sekin rankkaa itsensä pihalle suosikkilistalta...

  VastaaPoista
 3. Piirrettiin Iskulla kaappien ympärille 16 mm MDF-levyt, joten ulkonäkö vastaa likipitäen NIXI:n huvilaa. Huvilan ulkonäkö on hieno. Iskulla lisäsivut päätyihin, päälle ja alapuolelle tulivat maksamaan murto-osan NIXI:n vastaavasta hinnasta - tosin MDF on 16 mm eikä 19 mm paksu. Vetimet ja ovet ovat muutoin samanlaiset kuin huvilassa.
  - Edelleen voimme suositella Iskun asiakaspalvelua!!!

  VastaaPoista