Sivun näyttöjä yhteensä

22. tammikuuta 2011

Uunista lämpöä, tyyliä ja tunnelmaa

Kun paketti oli tilattu ja joulukinkku syöty, aloimme pohtia seuraavia vaiheita.
Jo talon ideointivaiheessa meillä nousi yhdeksi tyylin kantavaksi ajatukseksi kovasti ihannoimamme
jugend-tyyli. Luonto ja kasvit ovat meille läheisiä asioita, kuten myös jugendille.
Olemme pitkään keräilleet jugend-tavaroita ja aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.
Jugend-taloista mm. Vainoniemen huvila Joensuussa, Hvitträsk Kirkkonummella, Joensuun kaupungintalo jne... on tarttunut vuosien mittaan mieleen monia ajatuksia ja ideoita... sitten kun on oma talo, niin tätä voisi hyödyntää.

Lähtökohtaisesti halusimme kakluunin talomme olohuoneeseen. Pohdimme takkavaihtoehtoja, vuolukiveä, tiiltä ja rapattua. Mikään ei tuntunut voittavan kaakelia. Vertailimme seuraavat valmistajat:
- Kermansavi
- Uunisepät
- Vuoleri

Rautakaupoista saamamme palvelu oli vähintäänkin nihkeää. Jonotuksen jälkeen myyjä ei osannut kertoa uuneista, vaan totesi uuniedustajan käyvän liikkeessä silloin tällöin. Vuolerin tehtaalle soittaminen ei tuottanut juurikaan tulosta, vaan ohjauksen jälleenmyyjäliikkeisiin. Pyysimme tarjoukset Uunisepiltä ja Kermansavelta. Kermansaven uuniräätäli osottautui ainakin meidän tarpeisiin erittäin näppäräksi työkaluksi.

Pohdinnan aikana lisäsimme takkaan vielä leivinuunin, ihan kaiken varalta. Tiedä häntä, tuleeko käytettyä, onhan nyt olemassa kuitenkin.

Kahdelta firmalta pyysimme tiukat tarjoukset ja sanoimme, että olemme tosissamme ostamassa takkauunia.
Uunin väri muodostui yhdeksi ratkaisevaksi tekijäksi. Vain Kermansavelta saa takan vihreänä. Vihreä, tuo jugend-takkojen perusväri.

Nyt on tilattu Kermansavelta NOORA takkaleivinuuni. Väri vihreä, ylhäällä klassinen yläkranssi ja lakikaakelit. Muutama kuviolaatta takan puolella. Takka olohuoneeseen ja leivinuuni keittiöön päin. Moderni, mutta samalla perinteinen ja kaunis.- Uskomme saaneemme haluamamme ja laadukkaan uunin oikeaan hintaan.

KUVA: Tulikiven uuniräätälistä prtsc.

1 kommentti:

  1. Hieno uuni. Veljeni on tulikiven uunimestari ja toissa kesänä oli purkamassa studiolta juurikin Kermansaven lähestulkoon samanlaista uunia ja tiskailin kaakelinpalasia. Oli muuten kivaa hommaa tämän Normityön lomassa. :)

    VastaaPoista